Wednesday, 28 September 2011

Panggilan Telefon

Jika seseorang itu tidak menelifon bukan bermaksud org itu tidak mengingati org lain. Ape yg jadi kepada diriku semalam mungkin boleh menjadi iktibar untuk rakan-rakan di luar sana.

Suami ku telah ke Johor untuk menghadiri temuduga semalam. Bertolak malam kelmarin dan pagi tadi baru sampi ke rumah. Sepanjang dia berada di sana, jarang sekali aku telifon. Bukan taknak tp aku berfikir juga takut mengganggu dirinya mahupun kawannya kerana suamiku tidak mempunyai telefon untuk dihubungi. Oleh sebab itu, tiap kali aku ingin bercakap dengan suamiku, aku harus mengganggu rakannya.

Aku tidak terfikir langsung pasal tidak menelifon itu akan menjadi satu isu. Sesampainya dia dirumah pagi tadi, kami gaduh dan dia ungkit, kenapa aku tidak menghubunginya pada waktu aku ingin pergi bekerja dan juga waktu pulang dari kerja. Alasan nya, dia telah menyuruh aku untuk menghubunginya pada waktu pulang dari tempat kerja. Walhal, aku sikit pun x teringat tentang ape yg di suruh itu. Bukan aku sengaja tp hakikatnya, mmg aku tidak dengar pesanan itu. Dengan mengambil contoh rakannya yg sering ditelefon bininya, dia mengatakan bahawa dia terasa dgn apa yg aku tunjukkan.

Bagi aku, sekiranya dia menginginkan aku untuk membuat sepeti itu, seharusnya dia yg memulakan. Ape yg aku nmpak, hanya aku sahaja yg perlu telefon, cari dia tp dia..?? dia balik kerja lambt langsung xbgthu kepada aku.  Aku yg macam tunggul kayu. Aku x pernah nk bangkitkan soal itu. Aku boleh bertolak ansur tapi kenapa dia tidak..?? Apekah dia telah mempunyai org lain dalam hidupnya..??

No comments:

Post a Comment